Inter dal za Juraja Kucku 16 miliónov eur

31.08.2011 Celý región

JANOV 31. augusta (WEBNOVINY) - Polovica práv na slovenského futbalového reprezentanta Juraja Kucku už nepatrí FC Janov, ale Interu Miláno. Výmenu, ktorej protihodnotou sa stal brankár Emiliano Viviano, potvrdil pre agentúru SITA aj Kuckov agent Karol Csontó zo spoločnosti Stars & Friends.

Obaja hráči zatiaľ zostanú vo svojich doterajších kluboch na hosťovaniach, v januári sa potom rozhodne o ich ďalšej budúcnosti. Kucka podpísal s Interom zmluvu do júna 2016 už v nedeľu priamo v sídle 18-násobného talianskeho šampióna. Viviani sa momentálne zotavuje z vážneho zranenia ľavého kolena. Mimo hry by mal byť pol roka.

"Juraj Kucka podpísal s Interom Miláno päťročnú zmluvu. Celková suma za jeho prestup predstavuje 16 miliónov eur, z čoho funkcionári Interu vyplatili 50 percent, čiže 8 miliónov eur. Kluby sa dohodli, že hráč zostane v Janove na hosťovaní do konca tejto sezóny, ak však funkcionári Interu v januári kúpia zvyšných 50 percent práv hráča, Kucka sa stane len a len jeho hráčom a od jarnej časti tohto ročníka môže nastupovať v drese Milánčanov. Jeho pôsobenie v Interi sa stane realitou najneskôr 1. júla 2012. Rokovania trvali približne dva mesiace a boli nesmierne náročné," povedal v stredu popoludní pre agentúru SITA Karol Csontó zo spoločnosti Stars & Friends.

Dvadsaťštyriročný bojnický rodák Kucka pôsobí na Apeninskom polostrove od januára 2011, keď za 3,6 milióna eur prestúpil zo Sparty Praha a v Janove sa dohodol na 4,5-ročnej zmluve. Účastník MS 2010 v JAR debutoval v novom drese 12. januára v pohárovom zápase proti Interu. V tomto mužstve v minulosti pôsobil aj slovenský obranca Vratislav Greško. Kucka je v slovenskej nominácii na dvojzápas kvalifikácie o postup na budúcoročný kontinentálny šampionát v Írsku (2. septembra od 20.45 h SELČ v Dubline) a proti Arménsku (6. septembra od 20.15 h v Žiline).

"Som rád, že sa to konečne dotiahlo. Prestup do Interu je pre mňa veľkou motiváciou ďalej na sebe pracovať. Uvidíme, ako bude vyzerať moje účinkovanie, na to si ešte treba počkať. Je však na mne, aby som presvedčil o svojich kvalitách. Ešte polroka budem pôsobiť v Janove, myslím si, že je to dobré riešenie. Už sa však veľmi teším na Inter," povedal už v Dubline sa nachádzajúci Juraj Kucka pre agentúru SITA.
 

Vyberte región